Duurzame energie IPKW (industriepark Kleefse Waard)

05

Handige links

De Rabobank zet volop in op de ondersteuning van energiecoöperaties. Kijk op deze pagina om te zien welke oplossingen en diensten we kunnen bieden.

Realisatiefonds

Energie Samen heeft het Realisatiefonds voor energiecoöperaties opgezet. Alle lokale energiecoöperaties met een SCE- of SDE-subsidie kunnen een aanvraag voor financiering doen . 
Kijk hier voor meer informatie over het Realisatiefonds. 

De Projectcentrale

Uit onderzoek is gebleken dat energiecoöperaties behoefte hebben aan hulp bij projectontwikkeling. Rabobank heeft samen met de koepel van energiecoöperaties, Energie Samen, de Projectcentrale gelanceerd. De Projectcentrale is een digitaal platform dat zorgt voor de juiste kennis op het juiste moment, het ontsluiten van het netwerk van experts en het toepassen van relevante data. Kijk hier voor meer informatie over De Projectcentrale.


Stockbeeld Elektrificatie


De Rabobank Energiecoöperatiedesk

Bekijk hier de video

De Rabo Ontwikkelbijdrage

Voor de opstart van een energiecoöperatie, professionalisering of ontwikkeling van een (eerste) project is geld nodig. Speciaal voor energiecoöperaties uit Oost-Brabant is er voor die eerste ontwikkelfase de Rabo Ontwikkelbijdrage. Kijk hier voor meer informatie